Sklerozica u epizodi Kragujevac

HELLO, HELLO!!!

Opet duuuuga pauza između tekstova. Sad kao opravdanje imam samo manjak inspiracije i odsustvo teme koja bi bila dovoljno interesantna da pišem o njoj. Ali, evo…Sad sam tu.

Iskrena da budem, razmišljala sam da ovom tekstu dam naslov ,,Sklerozica u epizodi zaljubljivanje”, ali nekako mi se to baš i ne uklapa u poentu ovog bloga… Ili se ipak uklapa? Nema veze sad, sve u svoje vrijeme. Shvatite ovo kao neku varijantu najave za film jer ću o svačemu da pišem u nastavku.

DAKLE

nema. pojela maca :(

Bila sam u Kragujevcu od 29.3. do 31.3. Povod, dobro, de, jedan od povoda je bila studentska konferencija. Mislim da će ovo da bude poslednja studentska konferencija, s obzirom na to da ću drugi master da odbranim u junu/julu, a onda kreću duple doktorske studije, i prave konferencije. Putovanje zbog nauke. Ko bi poželio više? Na konferenciji je bilo super, uživala sam, bila sam pametna, znala sam o čemu govorim (usta, pardon, prsti moji hvalite me) i govorila o stvarima koje volim, dakle o književnosti i prevođenju. Na konferenciju sam utrošila pola subote, ali se ne bunim, uživala sam.

E sad. Bez obzira na to što će drugi možda da kažu da griješim, meni je Kragujevac simpatičan. Stvarno. Šumaričko jezoro mi je lijepo i spomen park za učenike streljane 1941. je divan, samo da razlog njegovog postojanja nije tako tužan, bilo bi još ljepše. Ono što mi se nikako nije dopalo je činjenica da rampe kojima bi osobe sa otežanim kretanjem mogle da uđu na pojedina mjesta ili ne postoje ili su napravljene samo da bi moglo da se kaže da postoje, a nisu funkcionalne. Evo, na primjer, jedna zgrada (neću da pravim reklamu, makar ona i negativna bila) kao ima rampu, ali sam se ja ipak (uz pomoć) penjala uz stepenice do lifta, a djevojka koja nema APSOLUTNO NIKAKVE zdravstvene probleme nije uspjela uz rampu da se popne, nego je došla do polovine, a onda samo sklizala na početak, rekla da je neizvedivo i popela se stepenicama.

Zašto sam htjela tekst da nazovem ,,Sklerozica u epizodi zaljubljivanje”?

Pa, mislim da je nesuđeni naslov sam dao svoje objašnjenje. Ali evo… Onaj M. što mi se za Novu Godinu sakrio u mobilni, i što sam mu slala porukice iz Rima (pogledajte ovaj tekst da se podsjetite) živi u Kragujevcu. Neću da vam crtam dalje, shvatate. Elem, oboje Skerozice, oboje nezaposleni, imamo oko 468 kilometara problema, ali… Bolje da smo ludo zaljubljeni nego samo ludi 🙂 Ali, sve je to ništa kad vas dočeka sedam hektara zagrljaja pri susretu…

Sumiranje utisaka

Kragujevac, uprkos svim negativnim komentarima, ima plus što se tiče mjesta koja mogu da se vide, minus po pitanju pristupačnosti i plusić zbog M. E sad, većina  nema M. u Kragujevcu, tako da, iz moje perspektive imate jedan plus i jedan minus, ako odlučite da posjetite Kragujevac.

Za ovaj put toliko.

Voli vas vaša drugarica,

Zaljubljena Sklerozica ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s